Vehicles equipats amb noves tecnologies per a salvar vides

Els nous vehicles venuts a la UE a partir de maig de 2022 hauran de venir equipats amb assistents de velocitat intel·ligents i sistemes avançats de frenat d’emergència.

I és que les noves tecnologies s’imposen: tots els nous cotxes, furgonetes, camions i autobusos hauran de portar de sèrie aquests dispositius.

Es calcula que l’assistent de velocitat intel·ligent podria reduir les morts a la carretera en un 20%. El sistema alerta al conductor en cas de superar els límits de velocitat. No es tracta d’un limitador de velocitat i el conductor tindrà l’opció de desactivar-lo.

Els cotxes també hauran d’anar equipats amb mecanismes de frenat intel·ligent, sistemes avançats d’avís per distracció, de manteniment de carril, de detecció de marxa enrere, senyal de frenat d’emergència i un registrador de dades d’accidents “caixa negra”.

Una sèrie de mesures per a evitar reduir els accidents a les nostres carreteres, esperem siguin tot l’efectives possibles. Però recorda, són només una ajuda: qui està al volant sempre seràs tu.

Noves tecnologies seguretat vial | Autoescola Sant Feliu