Saps què és la conducció subconscient?

T’aixeques al matí, encens l’aixeta de l’aigua per a dutxar-te, fas cafè, esmorzes, et vesteixes, agafes el cotxe, arribes al teu lloc de treball i, sense ser conscient, has realitzat un munt d’activitats de manera automàtica. El problema arriba quan realitzem de manera automàtica una acció que pot comportar cert perill, com pot ser conduir un vehicle.

La conducció subconscient és aquella que succeeix quan estem molt habituats a un trajecte concret.

Més normal del que creiem

Segons un estudi dut a terme per Audi, el 75 per cent dels conductors ha conduït de manera subconscient en alguna ocasió malgrat que el propi 77 per cent d’ells ho considera un risc per a la seguretat viària. I és que quan viatgem en conducció subconscient, movem els ulls d’una altra manera, és el que els tècnics anomenen, “visió de radar”.

Bàsicament es redueixen els mecanismes de control (com mirar el comptaquilòmetres) però augmenta l’àrea de visió i el moviments dels ulls es produeix d’una manera menys organitzada. És com si portessis posat el pilot automàtic, com si pensessis en altres coses.

En fi, que tots caiem a la conducció subconscient…. des d’aquí un toc d’alerta a tots els conductors, presteu màxima atenció a la carretera, perquè la rutina continuï sent una rutina… sense sorpreses.

Conducció subconscient | Autoescola Sant Feliu