El robot-taxi de Google, un cotxe sense conductor

Serà possible, d’aquí a uns anys, que els cotxes es condueixin sols?

Google vol fabricar el seu propi automòbil per a aplicar completament els desenvolupaments que ha creat respecte al seu sistema de conducció autòmat.

Google buscarà a quines ciutats tindria cabuda el robot-taxi sense conductor.

El gegant d’internet podria entrar de ple en el sector de l’automoció gràcies al “robot-taxi”, un utilitari dotat d’un radar situat al sostre que s’orientaria via satèl·lit amb l’objectiu de fer possible la conducció de persones amb deficiències visuals d’algun tipus.

La idea final és realitzar les anàlisis de mercat necessàries per a determinar quines ciutats del món poden ser les més adequades per a establir petites flotes d’aquests automòbils. En principi preveuen la presència de conductors humans per a testar el seu funcionament i, sobretot, per a atendre les peticions o resoldre els dubtes que puguin sorgir entre els passatgers, però l’objectiu és aconseguir vehicles completament autònoms que puguin ser controlats a través d’un telèfon mòbil.

Encara que, per a arribar a aconseguir-ho, Google haurà d’arribar a algun acord de cooperació amb alguna fàbrica d’automòbils que li permeti arribar a produir-lo.

No obstant això, establir una data per a la seva arribada al mercat és encara excessivament arriscat i, encara que finalment aquest tipus de vehicles realment entrin a formar part dels parcs automobilístics de les ciutats, tot apunta a que el conductor continuarà sent, durant molts anys, una figura que no podrà desaparèixer de les carreteres.

Cotxe sense conductor de Google | Autoescola Sant Feliu