Radar Velolàser

Si surts de vacances o tornes aquest pont… compte amb els radars!

I és que la Direcció General de Trànsit ha posat en marxa els ‘radars invisibles’ Velolàser: poden detectar la velocitat a 1.200 metres de distància, ampliable fins als 1.500 metres.

Les possibilitats de control augmenten considerablement ja que supera l’abast del Pegasus, amb capacitat de 1.000 metres de registre. Compten amb una alçada de 50 centímetres i un pes de dos quilos, per la qual cosa es poden col·locar a gairebé qualsevol lloc. S’acostumen a ubicar a senyals de trànsit o sobre un trípode.

També poden anar equipats dins qualsevol vehicle de la Guàrdia Civil i, per primera vegada, formar part de l’equipament utilitzat en les patrulles que es desplacen amb moto.

I atenció perquè també poden multar de nit!

Però… com són els Veloláser?

  • Petits: “radars indetectables” a causa de la seva reduïda grandària, inferior a 50 centímetres. Gràcies a això, són molt més manejables, fàcils d’instal·lar i d’ocultar, poden col·locar-se fins i tot a les senyals de trànsit.
  • Lleugers. En ser més petits, les seves bateries també són més lleugeres i això facilita el seu transport i col·locació.
  • Autonomia superior a les 4 hores. Gràcies a les seves bateries, no necessiten estar connectats al propi cotxe patrulla o altres elements que proporcionin energia.
  • Sense fils. Mitjançant les bateries anteriorment esmentades, el radar Veloláser pot mantenir-se en funcionament sense necessitat d’utilitzar cap cable.
  • Control remot. Gràcies a aquesta nova funcionalitat, el cinemòmetre possibilita que la patrulla el controli a distància mitjançant la connexió WIFI o 3G/4G.

Com localitzar-los?

La xarxa social SocialDrive, una aplicació per a conductors, ha elaborat un mapa interactiu en el qual situa a tots els veloláser que hi ha instal·lats a Espanya. En l’actualitat Galícia és la comunitat autònoma que compta amb més veloláser. Li segueixen Castella i Lleó i Madrid.

El major dels consells és respectar en tot moment el límit de la via. Aquestes vacances i sempre, prudència al volant. Per tu, pels teus… i felices vacances!

Autoescola Sant Feliu - Blog - Radars invisbles Velolàser