Pluja a la vista!

Arriba temporada de pluges, algunes amb més intensitat que altres. El resultat: grans basses d’aigua que afecten el trànsit, obligant els conductors o bé a buscar rutes alternatives o bé a arriscar-se a creuar.

La primera opció sempre és la més aconsellable, ja que s’ha d’evitar entrar el cotxe a l’aigua. El desenllaç pot resultar fatal tant per a la mecànica del vehicle com per als passatgers.

Ara bé, si no queda una altra, es podrà travessar la bassa, sempre que l’aigua no estigui en moviment. Si ens trobem davant un riu d’aigua que, a més, supera en profunditat l’eix del nostre vehicle, caldrà desistir en la idea de creuar-lo. Les possibilitats que l’aigua acabi arrossegant el nostre vehicle, en aquest cas, són elevades.

Imaginem que ens trobem una bassa d’aigua enmig de la carretera. Per a creuar-la, encara que el nostre instint ens digui que accelerem i passem a tota velocitat, caldrà reduir la velocitat i tractar de passar de costat a costat molt a poc a poc.

Amb la velocitat reduïda i la primera marxa posada començarem a passar lentament. És aconsellable que el motor treballi a altes revolucions perquè la pressió amb què surten els gasos pel tub d’escapament impedeixi que entri l’aigua.

I, com a últim consell, és molt important no apagar el cotxe i evitar per tots els mitjans possibles que es cali el motor.

Fonamental, en moments de fortes pluges, extremar la precaució al volant

Autoescola Sant Feliu - Blog - Pluja a la vista