Prepara el teu cotxe per A l’onada de calor!

L’onada de calor que estem patint afecta a qualsevol activitat que es faci a l’aire lliure, inclosa la conducció de vehicles. La pujada de les temperatures fins a nivells propers als 40 graus o fins i tot per damunt en alguns llocs més castigats per l’onada coincideix amb els viatges de l’operació sortida de vacances, per la qual cosa val la pena preparar-se per aguantar la calor i els efectes col·laterals que té en desplaçaments llargs com els d’aquests dies.

L’oli, en risc

Les temperatures elevades que ha de suportar l’oli d’un motor durant el procés de combustió són encara més desafiadores en episodis en els quals la temperatura ambient supera els 40 graus. L’evaporació que se sol produir d’una part del lubrificant del motor augmenta la seva intensitat, per la qual cosa és recomanable revisar el nivell d’oli del motor manualment o a través dels avisos electrònics. Aquest efecte de l’evaporació és més acusat en les motos a causa de la poca quantitat d’oli que cap en el càrter del vehicle.

Efecte de la calor en els pneumàtics

Els pneumàtics estan plens d’aire que també resulta afectat per la calor en sofrir una major dilatació. Per això, els experts recomanen portar els pneumàtics amb la pressió mínima a l’estiu, en funció del nivell de càrrega, per a evitar burxades o rebentades.

Més temperatura, menys potència

La refrigeració del motor és fonamental en viatges amb una temperatura elevada com els d’aquesta onada de calor. Per això, és fonamental verificar el nivell del líquid de refrigeració per a evitar que es reescalfi més del normal el motor. No obstant això, l’elevada temperatura té un efecte de pèrdua de potència en el motor que pot arribar a un 15%, segons alguns experts.

Frens sensibles

És probable que els conductors apreciïn que costa una mica més frenar amb el cotxe circulant en un dia tòrrid. El líquid de frens i els discos també són sensibles a la temperatura i poden provocar una pèrdua d’eficàcia.

Climatització al límit

Un viatge de diverses hores a 40 graus de temperatura ambient és una prova de foc per a l’aire condicionat d’un cotxe. El sistema de climatització haurà de treballar de gom a gom augmentant la despesa de carburant fins a un 20% si es redueix la temperatura interior del vehicle a menys de 20 graus. El problema és que si l’aire condicionat no funciona correctament per una fallada interna o perquè no disposa de la càrrega de gas necessària, llavors caldrà forçar-ho encara més per a intentar que el cotxe no s’escalfi massa.

Ja saps, la calor no només afecta al conductor, també al vehicle. Així que tingues especial cura amb aquests punts i no oblidis fer la teva revisió abans de marxar de viatge.

Perquè un bon conductor ha d’estar en tot!

Prepara el teu cotxe per l'onada de calor | Autoescola Sant Feliu

Autoescola Sant Feliu