Pèrdua de punts

Per cada falta que comets durant la circulació patiràs la pèrdua de determinada quantitat de punts segons el tipus d’infracció que hagis comès.

Pren nota del que et pot passar:

Pèrdua total de punts

Si aquest és el cas, estàs inhabilitat per a la conducció.

En aquests casos tindràs una prohibició de 6 mesos abans de poder recuperar el teu permís de conduir. El més recomanable és que quan només et quedi un mes per a acabar amb aquest període acudeixis a una autoescola certificada per a realitzar els cursos necessaris.

El curs en qüestió té com a principal finalitat sensibilitzar i reeducar als conductors, té una durada de 24 hores. Superada aquesta etapa t’entregaran un certificat amb el qual podràs realitzar un examen similar al teòric que vas aprovar quan vas obtenir el permís de conduir per primera vegada.

Per a superar-lo hauràs de respondre correctament el 90% de les preguntes, recuperant el teu carnet amb un saldo de 8 punts.

Pèrdua parcial de punts

El conductor s’acosta perillosament a 0 punts i vol evitar que li treguin per 6 mesos el seu permís de conduir.

Per a “recarregar” els punts de carnet hauràs d’assistir al mateix curs de sensibilització i reeducació viària, encara que durant un període de 12 hores. Amb el certificat que se t’entregui aconseguiràs recuperar com a mínim 6 punts.

Això sí, aquest tràmit no es pot realitzar de forma seguida, sinó una vegada cada dos anys. La nostra recomanació és que utilitzis aquest recurs quan els teus punts restants siguin igual o inferiors a 6.

Pèrdua de carnet per sentència judicial

Finalment existeix un tercer cas: una prohibició judicial de conduir vehicles motoritzats, per la qual cosa haurem de revisar detingudament la nostra sanció.

Si la sentència del jutge és inferior a dos anys, una vegada s’hagi fet efectiu el temps total del càstig podràs acudir a un curs de sensibilització i reeducació viària. Per contra, si la sentència és d’una durada superior a l’assenyalada, només podràs realitzar aquest curs si el jutge l’estipula de manera específica en l’ordre judicial.

El nostre consell

Que res d’això sigui necessari. Condueix amb precaució, respectant els límits de velocitat. Però no ho facis per no perdre punts: fes-ho per la teva pròpia seguretat. I pels qui t’esperen a casa.

Pèrdua punts carnet de conduir | Autoescola Sant Feliu

Autoescola Sant Feliu