Nou senyal lluminós

El proper estiu començarem a acomiadar-nos dels tradicionals triangles d’emergència. Ara, utilitzarem un dispositiu lluminós intermitent de color taronja.

Autoescola Sant Feliu - Nova senyal lluminosa emergència

Com s’utilitza?

Per a senyalitzar que ens hem quedat detinguts a la via, situarem el dispositiu lluminós a la part més alta possible del vehicle. Garantim així la seva màxima visibilitat. Per a col·locar-ho, no necessitem sortir del vehicle ni caminar per la calçada sortejant el trànsit, com fins ara amb els triangles.

Com em localitza?

El dispositiu incorpora un sistema de geolocalització que, una vegada activat, envia cada 100 segons la ubicació del vehicle detingut al núvol DGT 3.0, perquè aquesta informació arribi als altres conductors.

La nova llum magnètica comptarà amb un reflector parabòlic. Aquest farà que sigui visible des d’aproximadament un quilòmetre malgrat que la visibilitat sigui  baixa per les inclemències del temps. També tindrà tecnologia Bluetooth que permetrà connectar el dispositiu amb el mòbil, per exemple, per a enviar una sol·licitud d’assistència en carretera quan s’activi.

Des de quan?

A partir de l’1 de juliol de 2021. Encara que, fins a l’1 de gener de 2026, podrem utilitzar els triangles i el nou senyal (amb o sense geoposicionamient). Des d’aquesta data, l’única cosa permesa per a senyalitzar les incidències serà el senyal lluminós amb geolocalització.

Per què es canvia?

Es retiren els triangles d’emergència a causa de l’elevat nombre d’atropellaments mortals que es produïen quan els conductors sortien dels seus vehicles a col·locar-los o recollir-los després d’haver patit un contratemps a la via

I si haig de sortir del vehicle?

Segons la nova normativa, “com a norma general”, sortirem del vehicle si existeix un lloc segur fora de la calçada i sempre pel costat contrari al flux de la circulació. Si no podem sortir amb seguretat, esperarem l’assistència dins del vehicle amb el cinturó de seguretat posat.

Novament, tecnologia al servei de la seguretat dels nostres conductors.

Autoescola Sant Feliu - Nova senyal lluminosa