La DGT avisa: s’acosten canvis pels conductors majors de 65 anys

L’augment d’esperança de vida s’ha traduït en un increment dels conductors de més edat a les carreteres, per la qual cosa l’organisme autònom ha implementat algunes modificacions en tràmits com la renovació del permís de circulació.

Dades importants

A la Unió Europea un de cada tres morts en accidents de trànsit supera els 65 anys. En el cas d’Espanya, aquest percentatge se situa entorn del 28%, i la majoria d’aquests sinistres es deuen a pèrdues de facultats psicofísiques.

Períodes de renovació

De totes les modificacions aplicades a partir d’aquest 2023, el canvi de períodes per a la renovació del carnet és la més destacada. Així doncs, si fins ara s’havia de portar a terme l’esmentat tràmit cada deu anys, aquesta quantitat es redueix a cinc per a més grans de 65 anys i a dos en el cas dels més grans de 70.

Aquelles persones que superin l’edat esmentada i hagin de renovar el seu permís de circulació hauran de facilitar un imprès de sol·licitud oficial, el DNI, una fotografia actualitzada i l’informe d’aptitud psicofísic. Quant a aquest últim, per aconseguir-lo s’hauran de superar proves com el test d’anticipació de la velocitat i la coordinació viso motora, així com un estudi d’audició i visió, i un altre general de salut.

Així que ja saps… per la teva seguretat i la de la resta de conductors… més controls, més revisions, més tranquil·litat