Com estalviar gasolina amb la conducció?

Preu del combustible pels núvols i… pujant!

En el nostre post d’avui volem donar-te uns quants TIPS per a estalviar gasolina aquestes vacances:

1. Planifica bé el teu viatge per a evitar consumir més combustible del compte

Un viatge ben planificat et permetrà arribar al teu destí de la manera més ràpida, fàcil, segura, i estalviant combustible.

2. Comprova la pressió dels teus pneumàtics per a reduir el consum de gasolina

Els pneumàtics han d’anar inflats a la pressió indicada pel fabricant. Conduir usant pneumàtics amb una pressió de 0,5 bars inferior a la correcta fa que el consum augmenti en un 2 per cent en àrees urbanes i un 4 per cent en les interurbanes.

Recorda, a més, que quan facis un viatge amb el cotxe molt carregat també has d’augmentar la pressió de les rodes.

3. Fes neteja i deixa l’imprescindible en el maleter: els quilos de més afecten el consum de combustible

Si utilitzes el cotxe diàriament t’aconsellem que facis un repàs a tot el que guardes en el maleter i t’emportis a casa el que no necessitis. No utilitzis el cotxe de magatzem.

4. Mantingues la velocitat uniforme per a estalviar gasolina

Mantingues la velocitat el més uniforme possible, busca fluïdesa en la circulació evitant frenar, accelerar i canviar de marxa si no és necessari. Per a descelerar, aixeca el peu de l’accelerador i abans d’accionar el pedal de fre, si la situació ho permet, pots deixar que sigui el fre motor el que actuï primer. Si has de frenar, fes-ho de manera suau i redueix de marxa a més tardar possible, amb especial atenció a les baixades.

5. Si t’atures més d’un minut, estalvia combustible apagant el motor

En parades prolongades (més d’un minut) és recomanable apagar el motor.

6. Aire condicionat o finestres obertes: què gasta menys gasolina?

El recomanable és que, si vols reduir el consum de combustible, sobretot si fa calor, en ciutat és millor que vagis amb les finestretes baixades (sempre que sigui segur) en lloc de portar l’aire condicionat. En carretera, la situació és la contrària: millor viatjar amb les finestres tancades i l’aire condicionat connectat.

7. Compte amb la calefacció del cotxe

No posis la calefacció del cotxe molt alta.

Dirigeix les sortides d’aire cap a terra perquè la calor es distribueixi millor pel cotxe. L’aire calent pesa menys que el fred i tendeix a pujar fins al sostre.

La calefacció del cotxe aprofita l’alta temperatura que aconsegueix el motor. Per això, espera uns minuts abans d’encendre la calefacció fins que el propulsor aconsegueixi la temperatura de treball. Si no, de les reixetes de ventilació només sortirà fred al principi.

8- Condueix eficientment

Utilitza el fre del motor. Si deixes anar l’accelerador per a decelerar suaument, el subministrament de combustible es reduirà en fins a un 2 per cent. Si és segur fer-ho, no recorris al pedal de fre i aprofita la retenció generada pel fre del motor.

Ves amb la marxa més llarga i no revolucionis el motor.

Aprofita les baixades.

Amb tot, procurarem reduir alguna cosa el consum de combustible del nostre vehicle… fes la prova, ho notaràs!

Autoescola Sant Feliu - Blog - Com estalviar gasolina amb la conducció