Estem immersos de ple en una forta borrasca… Has d’agafar el cotxe?

Estem immersos de ple en una forta borrasca… neu generalitzada per tot el país, gruixos importants i fred, molt de fred. Has d’agafar el cotxe?

Aquí tres punts clau per a evitar sorpreses durant el viatge:

Preparació prèvia

Si has de fer un desplaçament interurbà és imprescindible realitzar una preparació prèvia, informant-se de les últimes previsions i de la situació de les carreteres. També convé tenir previst un itinerari alternatiu, i assegurar que el cotxe està en perfectes condicions, especialment els pneumàtics. Un kit de supervivència amb roba d’abric, calçat extra, guants, llanterna, bateries externes per al mòbil i una mica de menjar i beguda pot ser extremadament útil.

Bona visibilitat

Per a desentelar els vidres cal fer ús de l’aire condicionat, en la seva posició de circuit, perquè ressequi l’ambient i dissipi la humitat. Es pot accionar mitjançant el botó A/C de la climatització. Per a descongelar cal utilitzar la pròpia climatització del vehicle (l’aigua calenta pot trencar el vidre). Utilitzar les llums d’encreuament durant el dia és essencial, però també ho és no abusar de l’antiboira, sobretot en ciutat, i accionar-lo només si nosaltres mateixos no podem veure al cotxe de davant. En cas contrari només serveix per a enlluernar a tercers.

Moviments suaus

Ja al volant, cal evitar acceleracions i desceleracions brusques, així com avançaments. S’ha de moure el volant amb la màxima suavitat possible i trepitjar el fre lleugerament fins que se superi la placa i el cotxe torni a guanyar adherència.

En general, en condicions adverses, la millor decisió és no agafar el volant. Si ho fas per causa major, extrema precaucions: previsió i prudència per damunt de tot.

Autoescola Sant Feliu - Conduir en plena borrasca