Com saber si m’han posat una multa de trànsit?

Important estar al dia de les notificacions de la DGT

Per defecte, l’organisme autònom informa que un radar ha enxampat a un conductor circulant més ràpid del permès mitjançant correu postal. Però compte, si ets una persona jurídica la DGT només t’avisarà de les infraccions a través de l’Adreça Electrònica Viària.

En tot cas, si creus que podries haver rebut una multa de trànsit i no l’has rebuda, no estàs exempt de pagar-la.

I potser t’interessa fer-ho amb reducció -del 50% per ràpid pagament-, dins del termini de 20 dies naturals a partir del moment en què et posen la multa.

Accés a la web

Si és el teu cas i has revisat la teva bústia sense èxit, has d’acudir a la pàgina web de la Direcció General de Trànsit (DGT), Aquí, busca l’apartat ‘Accedeix a la Seu Electrònica’. En el menú superior, accedeix a ‘Multes’ i, a continuació, a Consulta del Tauló Edictal Únic del BOE (TEU) Una vegada aquí, accedeix a l’apartat ‘Sense certificat’, on caldrà que introdueixis la matrícula, el DNI o el nom i els cognoms del conductor.

Has de tenir en compte que només pots consultar les multes que no han pogut ser lliurades en una adreça postal o electrònica.

També pots rebre notificacions de les sancions a través de l’app de la DGT, ‘miDGT’, o bé si et dones d’alta en l’Adreça Electrònica Viària (DEV). Una vegada que et dones d’alta, qualsevol multa o sanció et serà notificada a través d’aquest canal que, al seu torn, també t’envia un avís al correu electrònic o un SMS al mòbil. Així et podràs oblidar per sempre de mirar la bústia o consultar les aplicacions per si hi ha sorpreses.

Recorda que és important mantenir les teves dades de registre del vehicle actualitzades perquè les notificacions arribin a l’adreça correcta.

Ignorar una multa no és la solució, perquè t’aplicaran recàrrecs i acabaran embargant-te el compte per al pagament.
L’ideal: respectar sempre tota normativa. Evitarem així disgustos, preocupacions i despeses innecessàries.

Autoescola Sant Feliu - Blog - Com saber si m'han posat una multa de trànsit