Com cal que viatgi el teu gos dins del cotxe?

Si tens un gos i vas en cotxe, és probable que ja sàpigues com ha de viatjar l’animal per fer-ho de la manera més segura per a tothom.

També és cert que, qui més qui menys, ha vist un gos movent-se lliurement per l’habitacle d’un cotxe o, estant en un semàfor, s’ha trobat que al vehicle del costat apareixia un morro per l’escletxa del vidre abaixat de la finestra.

Una dada important: anant a 50 quilòmetres per hora, un gos deslligat al cotxe pot sortir impulsat multiplicant per 25 el seu pes.

Així doncs, portar el gos lligat és un tema de seguretat.

Però també ho és econòmic: l’incompliment d’aquesta normativa et podria costar una multa de fins a 500 euros i la pèrdua de punts del carnet de conduir.

Però… com cal lligar el gos?

Si és un gos petit, posa’l a una cistella rígida de transport, col·locada darrere del seient del conductor. Si ho prefereixes, també pots fer servir arnesos de seguretat.

En cas que sigui més gran, també hi ha arnesos per a gossos de mida més grossa, que es fixen a l’ancoratge del cotxe. Si l’arnès és de doble ancoratge, millor. I si és de mida molt grossa o gegant, hi ha unes cistelles de transport especials que s’han de col·locar en direcció transversal a la marxa. Les reixes divisòries entre seients serien opcionals.

Així doncs, per la seva seguretat, per la teva i per la de tots: protegim els gossos amb un transport adequat i segur.