Arriba el bon temps i ens posem sobre rodes…sobre dues rodes!

Les motocicletes són un mitjà de transport molt útil per a desplaçar-se sobretot el llocs amb molt de trànsit. És, a més, molt fàcil accedir a elles, ja que les de 125cc es poden conduir amb carnet de cotxe amb més de tres anys d’antiguitat.

No obstant, són vehicles la conducció dels quals, per desprotegit que va el pilot, exigeix ser molt previngut, així que resulta convenient tenir en compte alguns consells bàsics per començar a muntar amb moto.

L’important comença fins i tot abans d’arrencar: cal anar equipat de manera correcta. El pilot és el que s’emporta l’impacte, a més de que està més exposat a les inclemències climatològiques.

És imprescindible portar un bon casc, una jaqueta amb proteccions, pantalons llargs, si pot ser específics per a muntar amb moto, i calçat tancat, en la mesura que sigui possible de canya alta o, preferiblement, botes.

Una vegada al manillar, el primer és la precaució.

Autoescola Sant Feliu - Blog - Arriba el bon temps i ens posem sobre dues rodes

Motoristes, uns usuaris vulnerables

Un motorista és un dels usuaris més vulnerables de les carreteres. Cal deixar distàncies de seguretat amb molt de marge i tenir molt de compte amb les superfícies relliscoses (com a passos de zebra o embornals). S’han d’evitar també males pràctiques, com zigzaguejar entre vehicles, avançar per on no es deu i similars.

És bona idea començar per carreteres urbanes, on les velocitats que s’aconsegueixen són menors, la qual cosa permet anar acostumant-se a la moto, però també és cert que suposarà enfrontar-se a un trànsit més dens. Després, anar ampliant en rang sortint a carreteres interurbanes i, finalment, accedir a vies d’alta velocitat.

Finalment, el recomanable és començar a conduir només, sense portar acompanyant. Cal acostumar-se a la moto i, només una vegada es tingui dominada, portar a un copilot, ja que la seva presència canvia de manera sensible el repartiment de pesos, el comportament del vehicle i la distància de frenat.

Atenció amb els nens amb moto!

Tant les motocicletes com els escúters són un tipus de vehicle molt útil per a portar als petits de la casa al col·legi. Això sí, cal tenir en compte una sèrie de conceptes:

L’edat: han de tenir més de 12 anys, encara que també és legal portar a majors de 7 si arriben als reposapeus i qui condueix és una persona que estigui autoritzada.
Homologat per a portar passatger: no tots els models estan homologats per a portar copilot.
Roba adequada: com els adults, els nens han d’anar ben equipats per a muntar amb moto, amb casc, calçat tancat, pantalons llargs i, si pot ser, jaqueta amb proteccions
Conducció acurada.

Si ets d’aquests moters feliços de gaudir de la sensació de notar l’aire sobre dues rodes… benvingut a la teva millor època!

Circula amb precaució. Si ho desitges, oferim classes específiques per a una conducció amb moto segura. Contacta amb nosaltres!

Autoescola Sant Feliu - Blog - Arriba el bon temps i ens posem sobre dues rodes

Autoescola Sant Feliu