Arriba el Nadal…

Arriba Nadal… època de retrobaments, reunions familiars, sopars amb amics i alguna que una altra copa. I també desplaçaments! Fes que sigui un Nadal ple de somriures, et proposem 10 consells bàsics perquè arribis a la teva destinació i visquis el teu Nadal al màxim.

  1. Documentació en regla: hem d’assegurar-nos que tota la documentació del cotxe, la ITV i el nostre permís de conduir estiguin en vigor.
  2. Cotxe en perfectes condicions: pressió de pneumàtics i dibuix d’aquests, llums en funcionament o cinturons de seguretat en perfecte estat són els aspectes a revisar.
  3. Que no falti de res en el vehicle: a més dels obligatoris triangles i armilla reflectora, és recomanable portar roba de recanvi, mantes, menjar i beguda per si tenim algun imprevist. Aquí t’expliquem els elements que hauries de portar al cotxe.
  4. Pla de viatge: és recomanable planificar la ruta amb antelació i conèixer àrees de descans i gasolineres que hi hagi pel camí.
  5. Estat de les carreteres: gràcies a diverses apps i webs podem conèixer l’estat del trànsit abans d’iniciar el viatge, per la qual cosa podem evitar embussos innecessaris.
  6. Meteorologia: l’estat del temps pot canviar els nostres plans i la nostra mentalitat a l’hora de conduir. Si hi ha risc de neu o gel pot ser que sigui necessari portar cadenes.
  7. Respectar les normes de seguretat: sembla evident…no? Però aquestes hauran de ser adaptades a l’estat de la via i les condicions meteorològiques, augmentant la distància de seguretat amb pluja o baixes temperatures a causa del risc de gel i neu en la calçada.
  8. Si beus no condueixis…i viceversa: són dates assenyalades on els menjars amb amics i familiars solen incloure algun tipus de beguda alcohòlica. Si ets el que condueixes te les hauràs d’estalviar.
  9. El perill de les distraccions en carretera: el 35% dels accidents en carrera són deguts a distraccions, cal reduir-les al màxim i deixar-li al copilot la manipulació del GPS, mòbil o qualsevol altra acció que ens faci apartar la mirada de l’asfalt.
  10. Descans cada dues hores: el cos humà no és capaç de mantenir l’atenció durant llargs períodes de temps, és important fer una parada de mínim 10 minuts cada dues hores per descansar. També cal evitar menjar copiosament, i es recomana prendre begudes estimulants si conduirem a l’hora de la migdiada o a la nit.

Ja saps, arribar a la teva destinació és a les teves mans. Celebrar el teu Nadal com el teu i els teus mereixeu, també.

És un consell d’Autoescola Sant Feliu.

Tot el nostre equip et desitgem unes Bones festes!

Autoescola Sant Feliu | Arriba el Nadal

Autoescola Sant Feliu