5 Mesures a prendre contra el coronavirus si comparteixes cotxe

Si viatges o comparteixes cotxe amb algú, segueix aquests cinc consells per evitar el contagi del coronavirus.

1. Utilitza mascareta

El primer que has de fer és buscar una mascareta perquè a una distància menor d’un metre, el coronavirus pot transmetre’s per l’aire.

2. On està el virus en el cotxe?

Totes les superfícies de contacte són susceptibles de tenir un perill potencial.
Als teixits, plàstics i metalls d’un cotxe, el COVID-19 pot resistir fins a 9 dies a una temperatura moderada.

3. Filtres de carbó actiu

La neteja de l’habitacle d’un cotxe comença per canviar el filtre una vegada a l’any.

Aquesta classe de filtres d’habitacle han demostrat la seva efectivitat contra la propagació de virus a l’interior d’un vehicle. Encara que no estigui demostrat que aquest coronavirus en particular pugui ser detingut per un filtre de carbó actiu en concret, el preu d’aquests no és tan excessiu, així que no està de més prendre aquesta mesura de protecció addicional en el teu cotxe.

4. Higiene de mans

Has de procurar rentar-te les mans abans i després d’entrar al cotxe. En cas que netegis el teu cotxe a fons, o si saps que no et tocaràs la cara, portar guants és el més còmode i higiènic, sempre que continuïs evitant el contacte al màxim.

5. Com desinfectar el teu cotxe

Pots desinfectar el teu cotxe per a eliminar el coronavirus, però també per fora.

Hi ha empreses especialitzades que ofereixen desinfecció de cotxes contra el coronavirus. No obstant això, pots fer-la tu mateix passant una tovalloleta amb gel d’alcohol o un altre desinfectant per totes les superfícies del vehicle, especialment poms de les portes, volant, tiradors, finestretes i palanca del canvi.

Tota precaució és bona. Perquè cal continuar viatjant en temps de pandèmia. 5 consells topper a garantir la teva seguretat i la dels teus!

Autoescola Sant Feliu | 5 mesures a prendre contra el coronavirus si comparteixes cotxe