Saps què no pot faltar al teu cotxe?

Segurament portes mil coses, però…. saps què no pot faltar al teu cotxe?

Quan viatgem en el nostre cotxe hem de tenir a mà una sèrie d’elements que podríem definir com el nostre ‘kit de seguretat’, i que per això resulten imprescindibles. Aquests serien els 10 accessoris que no han de faltar en el teu cotxe.

Documentació:
Mai viatgis sense portar la documentació: el permís de conduir, la fitxa tècnica, el permís de circulació del cotxe i l’adhesiu que demostra que el vehicle ha passat satisfactòriament la ITV (que ha d’estar en la part superior dreta del parabrisa).

Armilla reflectora:
Si patim una avaria o ens veiem implicats en un accident i hem de baixar del cotxe, haurem de posar-nos una armilla reflectora perquè altres vehicles puguin veure’ns des de la distància i evitar qualsevol accident.

Triangles d’emergència:
Són dos i s’utilitzen davant un accident o avaria. S’han de col·locar 50 metres davant i 50 darrere del cotxe, respectivament, en vies de doble sentit.

Roda de recanvi:
És molt important comptar amb un recanvi de pneumàtic, i kit antiburxades, per si hem de substituir una de les rodes.

Cadenes:
Especialment en període hivernal es recomana comptar amb cadenes o pneumàtics d’hivern que permetin fer front a la climatologia adversa i neu, sobretot si tenim pensat circular amb el nostre vehicle per ports de muntanya.

Altres accessoris no obligatoris, però sí importants:

  • Joc d’eines que compti amb tornavís, clau anglesa, alicates, martell, cables de bateria…
  • Guants, draps i líquid netejavidres.
  • Recipient amb una mica d’aigua, per si l’eixugaparabrisa se’ns queda sec.
  • Llanterna.
  • Un extintor petit, que, encara que no aconsegueixi apagar tot un foc sí que ajudi a evitar que aquest es produeixi o es pugui fer servir sobre una persona que estigui en flames.
  • Una farmaciola de primers auxilis i un martell que pugui ajudar-nos a trencar algunes de les finestres del vehicle en el cas que necessitem sortir i no puguem fer-ho d’una altra manera.
  • Un paraigua, així com mantes, en aquest últim cas per si hem de fer front a un embús en horari nocturn.

I recorda, és molt important que sempre que utilitzis el cotxe tinguis el telèfon mòbil carregat, i una bateria disponible per a poder recarregar-lo quan sigui necessari, per si l’has d’utilitzar davant qualsevol emergència.

Ja saps allò de més val prevenir…
equipa’t al màxim i surt al 100% a la carretera!

Són consells d’Autoescola Sant Feliu.

Autoescola Sant Feliu - Què no ha de faltar al teu cotxe