Nova llei de trànsit

Tenim nova llei de Trànsit a la vista!

Entra en vigor el proper dilluns 21 de març. Et presentem les noves normes/sancions:

1. Multa per tenir el telèfon a la mà

L’article 76 que prohibeix utilitzar el telèfon mòbil mentre es condueix es modifica i s’amplia. Així doncs, a partir d’ara tampoc es podrà tenir el telèfon a la mà encara que no s’estigui fent servir. La sanció per cometre aquesta nova infracció serà de 6 punts al carnet de conduir.

2. Punts del carnet per no portar el cinturó posat

Una altra de les noves normes és que si el conductor no porta el cinturó posat mentre circula pot perdre fins a quatre punts del carnet de conduir. Això eleva la normativa actual, que situa la mateixa infracció en tres punts del carnet de conduir i una multa que pot arribar als 200 euros.

3. Multa per portar detector de radars

En aquesta norma passa com en la dels mòbils. Abans se sancionava el fet d’utilitzar un detector de radars, mentre que quan la nova norma entri en funcionament, el sol fet de portar-lo al cotxe ja serà sancionable. La sanció serà de tres punts al carnet de conduir.

4. Es perseguiran “perjudicis i danys al medi ambient”

Infraccions relatives al “perjudici” i “danys al medi ambient com aturar o estacionar un vehicle i no apagar el motor.

5. Compte amb les cigarretes al cotxe

Se sancionarà els conductors que tirin a la via -o als voltants- objectes que puguin produir incendis o accidents. Així, tirar una cigarreta per la finestra mentre es condueix pot portar la pèrdua de 6 punts del carnet.

6. No respectar la distància en avançar ciclistes sortirà car

Els avançaments a ciclistes és sempre un dels temes més convulsos a les carreteres. Fins ara, no respectar la distància d’1,5 metres era sancionat amb quatre punts del carnet de conduir, però ara, amb la nova reforma de la llei de trànsit, aquesta penalització serà de sis punts.

7. Casc obligatori en patinets elèctrics

Qualsevol persona que utilitzi un patinet elèctric haurà de portar casc de forma obligatòria. Sobre el patinet, també es prohibeix circular per les voreres i que els menors l’utilitzin si han ingerit la més mínima quantitat d’alcohol.

8. Eliminació dels 20 km/h de marge per fer un avançament

La nova norma contempla l’eliminació del marge de 20 km/h respecte de la velocitat màxima de la via, si era per realitzar un avançament. La modificació, la més polèmica de totes les que reflecteix la nova llei, es pren amb l’objectiu d’adaptar-se a la normativa de la majoria de països d’Europa.

9 . Ull amb els carrils bici, no són pàrquings

Ara ja està prohibit parar o estacionar el teu vehicle als carrils bici. La nova llei vol que tots els conductors protegeixin un col·lectiu molt vulnerable.

10. Canvis sobre el permís de conduir i els punts

La nova llei de trànsit estipula que, independentment de les infraccions comeses, el termini per recuperar el saldo inicial de punts és de dos anys. A més, ja no és imprescindible portar el carnet físicament mentre es condueix.

Així que ja saps… a partir del 21 de març, per la teva seguretat i la dels teus punts… compte al volant!

Autoescola Sant Feliu - Nova llei de trànsit

Autoescola Sant Feliu