En moto amb els peques… sí o no?

Arriba la tornada al cole i amb ella, aquest vaivé de transport dels nostres petits. Sabem que la moto és una opció molt pràctica però… tens clar quina és la normativa sobre aquest tema?

I és que transportar als nens i nenes com a passatgers en una motocicleta ha de complir una sèrie de condicions per a minimitzar riscos.

Aquí va el més important que has de tenir en compte:

  • Els seients. Cal verificar que la moto estigui homologada per a portar passatgers. L’homologació apareix en el permís de circulació de la moto.
  • L’edat. La norma general diu que el passatger ha de ser major de 12 anys, portant sempre un casc de protecció a la seva mida i amb els peus recolzats en els reposapeus laterals. Si la moto no disposa de reposapeus, està prohibit portar menors.
  • Abans de pujar a la moto: És recomanable advertir al petit/petita de com ha de viatjar, sense moure’s excessivament a la part posterior per a no desestabilitzar el vehicle, sense fer coses com tapar-li els ulls al conductor.
  • La vestimenta. Cal assegurar-se que porta la indumentària correcta: calçat tancat, pantalons llargs i, recomanat, ús de guants i de jaqueta especialitzada amb proteccions. Per descomptat, el casc, homologat i ajustat a la seva mida de cap.
  • La manera de conduir. S’ha de conduir de manera tranquil·la i pausada, sense accelerades brusques.
  • Els frens. En la conducció amb moto amb un passatger, més encara si és un nen o nena, cal utilitzar el fre posterior abans d’accionar el davanter per a equilibrar els pesos i que no es venci cap endavant.

Per una tornada a cole tranquil·la, sense sobresalts. Pren bona nota i… feliç curs escolar!

Autoescola Sant Feliu - En moto amb els peques ... si o no?