Canvis en el codi de circulació

L’any vinent hi haurà canvis en el codi de circulació i un dels principals afecta a la velocitat màxima en carreteres convencionals. La DGT vol baixar-la de 100 km/h a 90 km/h en uns 7.000 quilòmetres de vies secundàries i el Ministeri de l’Interior preveu que la norma entri en vigor el 2 de gener de 2019.

Límits de velocitat

La reducció proposada pel reial decret suposa igualar els límits de velocitat a totes les carreteres convencionals, que és on es produeix un 75% dels accidents mortals. En tots els casos la velocitat màxima serà de 90 km/h per a cotxes i motos, i 80 km/h per a autobusos, furgonetes i camions.

Sancions més estrictes

Trànsit preveu castigar més durament els excessos de velocitat en carreteres secundàries limitades a 90 km/h. Circular a 111 km/h en aquestes vies suposaria dos punts menys en el carnet i 300 euros de multa (aquestes sancions s’apliquen ara a partir de 121 km/h).

Utilitzar el mòbil

En la mateixa línia, conduir utilitzant el telèfon mòbil amb la mà (per a parlar o qualsevol altra funcionalitat) suposarà perdre sis punts (pels tres d’ara). Aquesta conducta quedarà equiparada a conduir borratxo o drogat, negar-se a fer la prova d’alcohol o drogues, conduir de forma temerària, superar per més del 50% el límit de velocitat o portar inhibidors de radar.

Elements de seguretat

La DGT també planteja incrementar la detracció de punts per no portar posat el cinturó de seguretat, el casc o el sistema de retenció infantil, que passaran de tres a quatre punts menys en el carnet.

Cursos de recuperació

En la intenció de Trànsit també està premiar als conductors que vulguin millorar la seva conducta. D’aquesta manera, superar un curs de recuperació parcial de punts sumarà vuit punts en el carnet, en lloc dels sis actuals.

Ja saps… nou any, nova normativa! Posa’t al dia i… feliç 2019!

Canvis en el codi de circulació | Autoescola Sant Feliu