Conduir amb l’abric posat

Condueixes amb l’abric posat? Atenció, pot tenir conseqüències!

Baixen les temperatures i, sobretot en trajectes curts, és habitual que no ens traiem l’abric per a conduir. Però… compte perquè aquesta pràctica no és recomanable per a conduir i pot fins i tot portar multes.

D’una banda, el gruix de l’abric pot crear una cambra d’aire que faci que, en cas d’accident, es redueixi l’eficàcia del cinturó de seguretat però, a més, pot impedir el correcte moviment dels braços al volant, amb el risc que comporta.

Compte a les sancions… de fins a 200€!

Si bé conduir amb abric no implica una multa de per si mateix, la norma pot ser interpretable i qui pren la decisió en última instància és l’agent en cas d’accident. Si aquest considera que l’ús d’aquesta peça ha tingut responsabilitat directa en el succés, pot considerar-se com una infracció greu per conducció negligent, la qual cosa suposa una multa de fins a 200 euros.

Però anem més enllà: també compte amb botes i guants!

El mateix succeeix que amb l’ús de guants o botes de sola gruixuda. La llibertat de moviment i posició adequada comporta una multa de 80 euros. A l’Article 18.1 del Reglament General de Circulació s’exigeix que, entre altres, el conductor ha de «mantenir la seva pròpia llibertat de moviments» per a garantir la seva seguretat, la de la resta d’ocupants del cotxe i la dels altres usuaris de la via.

En resum, per la teva seguretat i per a evitar sancions… recomanem a l’hivern posar la calefacció i deixar l’abric a un costat, ja que el més important és que tinguis llibertat de moviment a l’hora d’emprendre la conducció.

Autoescola Sant Feliu - Blog - Conduir amb abric

Autoescola Sant Feliu